Gezonde School: voeding

Gezonde school, voeding                                                                                                                                                        

Afspraken over eten en drinken in de pauzes.

Waarom maken wij ons op onze school druk over het eten en drinken?

We hebben het opgepakt omdat we veel zoetigheid en vette tussendoortjes zagen. Ook de grote hoeveelheid verpakt eten/drinken viel ons op. De prullenbak zat er elke dag vol mee.  In het kader van ons beleid en die van de Gezonde School hebben we afspraken gemaakt over het eten en drinken. We zouden het dan ook fijn vinden dat u uw volledige medewerking eraan geeft.

 

In de ochtendpauze kunnen de kinderen fruit eten, aangevuld met een boterham met bij voorkeur hartig beleg of verantwoorde tussendoortjes, bijvoorbeeld een Sultana, Liga, ontbijtkoek of rijstwafel. Bij voorkeur water, melk, karnemelk,  Optimel. Mag iets anders ook? Jazeker, als het maar geen koolzuurhoudende frisdrank is.

In de middagpauze mag fruit, boterhammen met bij voorkeur hartig beleg en rijstcrackers zijn overigens toegestaan, net zoals een wrap met sla, komkommer en tomaat. Of een ander gezond alternatief.

Als een kind iets mee heeft wat we niet graag zien, dan zult u begrijpen dat we het mee terug geven naar huis. Wat geven we zoal mee terug naar huis: snoep, (gevulde)koek, cake, stroopwafels of chocoladekoekjes, saucijzenbroodjes, donuts, croissants, Bifi worstjes, koolzuurhoudende frisdrank.

Mocht u twijfelen of iets wel of niet onder de afspraken valt, vraag dan even aan de leerkracht van uw kind.

 

                                                                                   

Europees Fruit

Ieder jaar doet onze school een aanvraag bij het EU-schoolfruit voor het 3x per week uitdelen van schoolfruit/groente. Deze aanvraag wordt tot nu toe altijd toegekend voor de periode november tot en met april. Voor de overige maanden, juni tot en met oktober werken wij samen met Fruitvriendjes om deze periode te kunnen financieren.

 

Informatie over gezondheid en opvoeding Ook op de website van de GGD Groningen vindt u veel informatie over gezondheid en opvoeding. Bijvoorbeeld over zindelijkheid, de seksuele ontwikkeling, pesten of ruzies tussen kinderen. Kijk hiervoor op   https://ggd.groningen.nl/kind-en-opvoeding . De Jeugdgezondheidszorg maakt deel uit van het Wij-team Hoogkerk. Voor informatie kunt u een kijkje nemen op de website     www.wij.groningen.nl/hoogkerk.