Parkeren

Op onze vensterschool is het een komen en gaan van kinderen en ouders. Het is daarom vooral bij het brengen en halen van de kinderen een drukte van belang. Om het brengen en halen van de kinderen soepel te laten verlopen zonder opstoppingen en ongelukken te veroorzaken gelden er een aantal afspraken.

 

Auto’s rondom de school

 

1. Er mag niet geparkeerd worden op de Verbetering(dit is het weggetje langs de school richting de plas), Hier geldt een stopverbod! Als deze weg gebruikt wordt voor het parkeren van auto’s vormen deze een verstopping voor ambulance, brandweer andere hulpdiensten naar de plas en de aangrenzende bedrijven. 

 

2. Parkeren mag wel bij de hoofdingang van de Vensterschool. Hier is een groot parkeerterrein!

Tevens is dit een kiss and ride plek, wat inhoudt dat u uw kind uit mag laten stappen en vervolgens gelijk weer wegrijdt zodat hier geen verstoppingen ontstaan. Voor het instappen is parkeren in de vakken beter omdat u niet precies weet wanneer uw kind de school verlaat.

 

3. Parkeren aan de overkant van de school.

Het is ons opgevallen dat sommige ouders niet op de parkeerplaats naast de Vensterschool, maar op de parkeerplaatsen aan de overkant van de Zuiderweg parkeren. Dat is natuurlijk niet verboden. Wel willen wij deze ouders vragen de Zuiderweg over te steken bij de oversteekplaats met verkeersbrigadiers. Nu lopen ze vaak een stukje over stoep of fietspad en steken dan links of rechts van de brigadiers over. Dat maakt het voor de brigadiers en de automobilisten op de Zuiderweg onoverzichtelijk

 

 

Fietsen

 

4. Groep 1 t/m groep 3 parkeert de fiets in de fietsenrekken die op het voorplein zijn geplaatst.

 

5. Groep 4 t/m 8 parkeert de fiets in de fietsenrekken aan de achterkant van de school.

 

Wij hopen natuurlijk dat er zo veel mogelijk kinderen dagelijks op de fiets of lopend komen!